lauantai 29. syyskuuta 2012

Punahilkka




Gondolilla pääsee kätevästi esiintymispaikoille...


Kemppateatteri Kemijärveltä aloitti Harrastajateatterikilpailun. Haastattelussa "Punahilkka" -näytöksen ohjaaja Anne Niskala:

Millainen fiilis on nyt esityksen jälkeen?
Hyvä, esitys saatiin annetussa ajassa läpi. Tarkoituksenahan on, että näyttelijät saisivat onnistumisen kokemuksia, niitä varmasti nyt karttui.

Mistä idea esitykseen?
Vedin Kemijärven kansalaisopistossa teatterikurssia ja tuli idea näytelmästä. Idean ytimenä oli näytelmä lapsille. Kotonani katselin vanhaa kanavatyötä, jonka aiheena on Punahilkka ja siitä lähti ajatus, miksi ei lähtisi kehittämään Punahilkka-näytelmää. Luin paljon satuja projektia varten.

Miten idea kehittyi?
Kehitimme näytelmän ideaa ryhmän kanssa harjoitusten avulla. Pyrkimyksenäni oli fyysinen näytelmä, jota varten erityisesti liikekieltä harjoitettiin ja tätä kautta näytelmän tyyli alkoi hahmottua.

Mistä innostus harrastaa teatteria lähti?
Itse olen ammattilainen, freelance-ohjaaja, en siis harrastaja. Teatteri innostus alkoi jo lapsena halusta esiintyä ja murrosiässä teatterikurssilla tuli ahaa-elämys: Täällä on elämää!

Teatteri antaa harrastajille vastapainoa omalle työlle. Monet tulevat harjoituksiin työpäivän jälkeen. Ohjaajana olen itse tiukka, koska kyseessä on työmaani, ja haluan kehittyä työssäni. Näytelmän harjoituksia on noin kaksi kertaa viikossa. Kesällä teimme myös kesäteatteria saman porukan kanssa.


Kuva: Vesa Särkelä, www.kemppateateri.net

Mitä saatte harrastajateatterikisoista?
Harrastajanäyttelijät tapaavat toisia harrastajia ja näkevät toisten näytelmiä. On hyvä nähdä mitä muut ovat saaneet aikaan ja innostua siitä.

Minua kiinnostaa arvioidaanko kisassa ammatilaisen työtä vai harrastajien. Kyseessä on kuitenkin harrastaja näyttelijöiden saavutukset ja heidän ohjaamisensa. Huomisaamuna ajattelin katsoa lisää harrastajateatteriesityksiä. Mielelläni olisin nähnyt Seela Sellan esityksen, mutta aika ei riitä.

Olet käynyt vastaavissa tapahtumissa paljon, mikä Staalossa on erilaista?
Paikka tekee paljon. Levillä on oma meininkinsä. Täällä näyttäisi olevan harrastajateatterikisassa ammattimaiset tuomarit. Toivottavasti he osaavat antaa kaikille ryhmille hyvää ja kehittävää palautetta. Rakentava palaute on harrastajille tärkeää.

Kemppateatterin sivuille pääset tästä, klik!

Harrastajateatterikilpailun esitykset jatkuvat lauantain ja kilpailun voittaja julkistetaan Levi Summitissa kello16:30. Voittaja palkitaan kello 19:45 Hullu Poro Areenalla.

Levi Summitin tilat toimivat harrastajateatterikilpailun areenana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti