lauantai 28. syyskuuta 2013

"Mustat silmät sekoittaa pakan joka kerta"

Mustat silmät
Bar Ihkussa 27.9.

Huh huh, mikä meininki! Bar Ihkussa tunnelma nousi kattoon, kun helsinkiläisbändi Mustat silmät valtasi stagen. Tanssilattialla oli tungosta ja siellä nähtiin jos jonkinlaista tanssityyliä aina paritanssista lattiatason tangoon. Monelle paikalla olleelle bändi oli ennestään tuntematon, sillä kokoonpano esiintyy yleensä yksityistilaisuuksissa pääkaupunkiseudulla ja markkinointi tapahtuu usein vain puskaradion kautta. Nimettömänä keikkaillut orkesteri keksi nimen Mustat silmät eräällä hääkeikalla ollessaan, kun morsian ei halunnut esitellä juhlaväelle nimetöntä bändiä. Bändi on ehtinyt olla kasassa jo pitkään ja keikkaa on heitetty yli 10 vuoden ajan. Yhteistyö on toiminut hyvin, sillä jokaisella bändin jäsenellä on oma roolinsa kokoonpanossa.

Tapasimme keikan jälkeen bäkkärillä Jorin (laulu), Teemun (kitara) ja Ollin (haitari). Pojat kuvailevat musiikkiaan raa'aksi fokstrotiksi, joka on saanut vaikutteita niin bluesista, punkista kuin mustalaismusiikista. Monesti biisien taustalla on suomalaisia 1900-luvun alun klassikkoja, jotka orkesteri esittää omalla tyylillään. Alunperin ajatuksena oli, ettei bändi ryhdy levytyspuuhiin, mutta sinkkulevy on kuitenkin nyt työn alla ja se tullaan julkaisemaan vuoden 2014 alussa.

Myöhäisillan suunnitelmissa pojilla oli sivistynyt viinin siemailu ja krebbailu eli kreisibailaus. Tarkoituksena oli ottaa Levin yöelämästä kaikki ilo irti, ja meno näyttikin jo haastatteluvaiheessa lupaavalta.

Bloggaajat kiittävät ja kuittaavat. Meidän osaltamme päivä on nyt pulkassa.

Tutustu bändiin osoitteessa:
http://www.mustatsilmat.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti