sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tarina norsunluunaisen takana

Mi Grönlund
Lapland Hotel Sirkantähdessä 29.9.

Staalon Teatterifestiviikonlopun päätti Mi Grönlundin monologi Norsunluunainen, joka kertoo näyttelijän työstä, naiseudesta ja oman identiteetin etsimisestä. Esitys on tehty kiertuenäyttämöesitykseksi. Mi on esittänyt monologia erilaisissa tiloissa, esimerkiksi Kroatiassa näytös toteutettiin myrskyävän taivaan alla. Myrskyä ei oltu etukäteen tilattu, mutta se toi näytelmään jännittävän säväyksen, ja esityksestä tulikin yksi hienoimmista tähän asti koetuista.

Hotelli Sirkantähdessä esiintynyt näyttelijätär kuvaili yleisöään vastaanottavaksi ja lämpimäksi. Katsojat pääsivät myös osallisiksi esitystä saadessaan vuorosanoja ja rekvisiittaa. Haastattelun aikana Mi pakkaili samanaikaisesti laukkuaan, sillä hänen oli ehdittävä nauttia illallinen ennen lennolle lähtöä.

Mi Grönlundin elämässä puhaltaa nyt uudet tuulet, sillä hän on juuri siitynyt Kansallisteatterin pestistä freelancer näyttelijäksi. Hän aikoo etsiä vaikutteita työhönsä myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Käsikirjoitus on jo käännetty englanniksi ja sitä ollaan ehditty esittää ulkomailla muutamaan otteeseen.

Mi harmittelee, ettei ehtinyt tutustua Levin maisemiin ja ihmisiin yhtään enempää. Hän kuitenkin toivoo pääsevänsä esiintymään pohjoisilla leveyksillä vielä uudemman kerran. Haastattelutilassa Min seurana nähtiin juuri toissapäivänä haastattelemamme Mustat silmät bändin laulaja Jori, joka paljastui Min mieheksi. Tämäpä oli yllättävä käänne - meille ainakin. Jäi vähän harmittamaan, ettemme keksineet ottaa parista perinteistä "pusukuvaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti