torstai 26. syyskuuta 2013

Palomiehestä kaiken kansan naurattajaksi

Jukka Puotila
Hullu Poro Areenalla 26.9.


Onnistuimme haastattelemaan Jukka Puotilaa heti esiintymistilaisuuden jälkeen. Puhelias Puotila analysoi esiintymisen onnistuneen hienosti, josta taas sai kiittää mahtavaa yleisöä, joka lähti innolla mukaan juttuihin jo alkumetreillä. Kuulemma jo parin minuutin kuluttua esityksen alusta tietää, syntyykö kuulijan kanssa yhteys vai ei. Tällä kertaa yleisön kanssa puhuttiin täysin samaa kieltä ja sali raikui naurusta. Imitaattorilta löytyy hihasta valmiita esiintymispaletteja, mutta vasta kohdatessaan yleisön voi tietää, mikä juttu toimii ja mikä taas ei. Nyt yleisössä oli paljon Puotilan ikäistä porukkaa ja oli helppo ottaa jutunjuureksi perhe-elämä. Vapaa-ajallaan Puotila seuraa paljon yhteiskunnallisia asioita ja imitoikin mielellään tunnettuja poliitikkoja, kuten vaikkapa Sauli Niinistöä ja Tarja Halosta.

Miten imitoimista sitten käytännössä harjoitellaan? Puotila paljastaa hiovansa ensin ilmeet ja eleet kuntoon, jonka jälkeen hän alkaa miettiä esitettävän hahmon luonnetta ja julkilausumia. Vanhanmallinen kasettisoitin ja peili ovatkin Puotilan korvaamattomia apuvälineitä imitaatiota harjoitellessa. Ennen näyttelijän ja koomikon uraa Puotila ehti työskennellä palomiehenä ja voimistelunopettajana. Lopulliseen ammatinvalintaan Puotila päätyi kuitenkin siinä vaiheessa, kun hän sai opiskelupaikan Teatterikorkeakoulusta. Mittavan uran ja monen kiireisen teatterin värittämän vuoden aikana mies on oppinut arvostamaan lavalla hetkiä, jolloin hän pystyy irrottautumaan arjesta rooliin eläytymisen ja huumorin keinoin. Puotila haluaa katsojan kokevan samanlaisen elämyksen esitystä seuratessaan.
 
Levillä näyttelijäkonkari esiintyi nyt ensimmäistä kertaa elämässään. Hän kertoi nauttivansa suuresti Lapissa vierailustaan. Pohjoisen kauniit luonnonmaisemat toimivat sielunhoitona kiireisessä aikataulussa elävälle Puotilalle. Illan päätteeksi rentouttavasta saunahetkestä haaveileva näyttelijä suuntaa jo varhain aamulla takaisin Etelä-Suomen vilskeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti