lauantai 27. syyskuuta 2014

Erilaisia äitejä ja tyttäriä




Hullu Poro Areenan lava notkui lauantai-iltana karismaa. Miitta Sorvali, Sanna Stellan sekä Pirjo Heikkilä koskettivat jokaista katsojaa loistavalla Kaikki äitini, kaikki tyttäreni- näytelmällään. Esityksen tarinat pohjautuvat Kodin kuvalehden lukijoiden omiin kokemuksiin. Näitä tekstejä läpikäymällä näyttelijät loivat tarinan, joka Petteri Summasen kahdeksan päivän intensiivisellä ohjauksella sai ihon alle käyvän tulkinnan.

Sanna sekä Pirjo tunsivat jo entisestään toisensa ja saivat Miitan matkaan tähän lämpimään sekä hauskaan, mutta samalla myös erittäin koskettavaan näytelmään. Esityksiä on ympäri Suomen Aleksanterin teatterista Oulun Rion kautta Lahden Sibeliustaloon. Kittilä on kuitenkin pohjoisin paikkakunta, missä Pirjo ja Sanna ovat esiintyneet.

Näyttelijöiden mielestä paikkakunnalla ei ole väliä, kun he esiintyvät. Yleisöt ovat tämän näytelmän osalta samanlaisia kautta Suomen. Erilaiset tilat vaikuttavat heidän mukaansa sitäkin enemmän, koska fyysisesti pienempi tila on intiimimpi ja toimivampi tämän näytelmän suhteen. Festien yleisöä naiset kehuivat ihanaksi ja tunnelma oli hyvä.

Jokainen esitys on aina erilainen, koska ne sisältävät vähän improvisaatiota. Sanna on aina yhtä innoissaan tästä näytelmästä ja usein hän pohtii onko tämän näytelmän esittäminen totta ollenkaan. Näytelmästä tuli juuri sellainen kuin idean takana oleva Sanna oli suunnitellut. Kiertäminen on mukavaa ja tämän näytelmän kanssa he haluavat tehdä sitä vielä pitkään.

Terveisin äiti-ihminen ja tytär Tutta Periviita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti