perjantai 26. syyskuuta 2014

Peilisyndroomaa liikuntasalissa


"Mitä teille kuuluu?", kysyy Tom Pöysti Levin Kylpylän liikuntasaliin kokoontuneelta yleisöltä. "Kiitos hyvää", kajahtaa sieltä täältä salista.

Kuulijakunta tuijottaa silmät suurella tammisaarelaista puhealan ammattilaista Tom Pöystiä, joka muuten iän myötä on alkanut muistuttaa yhä enemmän isäänsä Lasse Pöystiä.

Tom Pöysti kertoi omakohtaisten esimerkkien ja havaintojen avulla meille siitä, miksi minä, homo sapiens, voin nyt huonosti? Miksi minusta on tullut katkera, uusioavuton, masentunut, yksinäinen?
Toisaalta, mitä oivalluksia minun tulisi tehdä, että tekisin niitä asioita, joita oikeasti haluan itse tehdä -etten tekisi asioita siksi, että ympäristö odottaa minun niin tekevän.

190 minuuttia lähes taukoamatonta puhetta, yleisön purskahtaessa kunnon nauruun tämän tästä.
Hän toi esimerkeissään asiat hyvin lähelle kuulijakuntaa. Kuinka monelle meistä oli tuttua elää murrosikäisten lasten kanssa.
Minusta oli upeaa, kuinka kunnioittavasti hän puhui isovanhemmistaan ja siitä kuinka iso merkitys heidän opeillaan on läpi elämän.
Niin elämänriemuinen esitys Tomilla oli, että me kaikki kuulijat lähdimme hymyssä suin kohti Levi Summittia ja mielelle jäi vielä pohdittavaa oman itsensä tuntemisessa ja arvostamisessa moneksi päiväksi eteenpäin.


Tiina, festaritiimiläinen markkinointiryhmästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti