lauantai 27. syyskuuta 2014

Huvin vuoksi

Jarmo Luttinen back stagen herkkujen kimpussa!


Jarmo Luttinen viihdytti Staalon festarikansaa stand upillaan perjantaina, ja asteli lavalle myös lauantaina Hullu Poro Areenalla. Edellisenä iltana suositut taikatemput olivat jääneet näkemättä, joten Luttinen kaivoi yleisön mieliksi hieman taikasuolaa taskustaan ja taikoi show'n, joka samalla nauratti ja ihmetytti. Yleisö oli mukana niin vitseissä kuin parissa tempussakin, ja esityksen kruunasi erikoinen vatsastapuhuminen ja klassinen taikuus Luttiselle ominaiseen tapaan.

Kolmenkymmenen vuoden mittaisella urallaan Jarmo Luttinen on jäänyt ihmisten mieliin Taikuri Luttisena, mutta mies itse kertoo tehneensä ensimmäisiä stand up -esiintymisiään jo vuonna 1995, jolloin hän oli päättänyt mennä yleisön eteen ilman salkkuaan. Lapset ja aikuiset eivät loppujen lopuksi olekaan kovin erilaisia yleisöinä, vaikka toki lapsille suunnatuissa esityksissä kaksimieliset viittaukset ja kiroilu jätetään pois. Mutta niin taikuudessa kuin komiikassakin, myös aikuisia viihdyttää mm. oikea ajoitus.

Luttinen ei rajaa taikurin ja stand up -koomikon työlleen selkeitä lokeroita, mutta pitää ennen viihdettä tärkeämpänä kuin taikuutta. Perjantain show'ssaan hän oli kokeillut ensi kertaa yhdistää stand uppiinsa kitaran säestyksellä laulamista, esittäen tunnetuista kappaleista tekemiään omia sanoituksia ja käännöksiä. Laulujen kirjoittelua ja käännöksiä Luttinen kertoo kirjoitelleensa aluksi omaksi ilokseen, ja heränneensä jopa keskellä yötä kirjoittamaan inspiraation iskiessä.

Jarmo Luttinen on esiintymässä Staalon teatterifesteillä jo toista kertaa, ja kertoo tulevansa mielellään toistekin. Aikaisemmat esitykset tämän vuoden festeillä ovat olleet K-18 -rajoitettuja, mutta sunnuntaina 28.9. klo 14 alkava Taikuri Luttisen show on koko perheelle sopiva. Nähdään siis Kittilän koulukeskuksessa!


Terveisin,

Mari Ruotsalainen, TSÄDÄÄM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti