maanantai 29. syyskuuta 2014

Esiintymisen iloa, paloa ja riemua!


Kittilän nuorisoteatteri Räväkät, Olotila, Inspiraato ja Aava sekä Muonion nuorisoteatteri Tyväret pääsivät näyttämään taitojaan Nuorisoteatterikatselmuksessa Kittilän koulukeskuksessa. Nuorten into tehdä teatteria pirskahteli katsojille asti.

Sunnuntaina estradilla nähtiin Räväkät-ryhmän Samuel-näytelmä, Olotilan Spoon River People, Inspiraato-ryhmän Coppélia, Tyväret-ryhmän Perus Perhe sekä Aavan Makaronilaatikko. Tunnetiloja koettiin monelta skaalalta yleisön reagoidessa niihin välillä liikutuksesta huokaillen välillä spontaanisti nauraen.

Esitysten jälkeen kannustavia sanoja sekä ammattilaisten ohjeita antoivat näyttelijä Jaana Saarinen sekä ohjaaja ja opettaja Sanna Saarela. Tämä oli nuorille mahtava tilaisuus saada palautetta rakkaasta harrastuksestaan ja ohjaa heitä varmasti oikeaan suuntaan kehityksessään.

Kaiken kaikkiaan nuoret näyttelijät esiintyivät kuuluvalla äänellä ja esiintymisen riemu välittyi katsomon perukoille asti. Näytelmissä oli mukana myös mm. haitarinsoittoa, laulua ja tanssia. Hyvällä ja innostavalla ohjaustyöllä on suuri merkitys.  Onneksi Kittilässä nuorilla on mahdollisuus harrastaa näinkin laadukkaasti teatteria.

Katselmuksesta koostui monipuolinen kokonaisuus. Aplodien määrästä päätellen yleisö piti näkemästään ja nautti!
terveisin Tutta Periviita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti