lauantai 27. syyskuuta 2014

Let's Impro!


Sanoja, nimiä, tapahtumapaikkoja, tyylilajeja, adjektiiveja ja ammatteja. Näitä Jaana Saarinen, Niina Lahtinen sekä Miitta Sorvali pyysivät yleisöltä perjantaina Levi Summitissa sekä lauantaina Hullu Poro Areenalla. Kyse oli improvisaatioesityksistä, joissa ilman käsikirjoitusta sekä suunnitelmia näyttelijät keksivät lauluja, runoja, tarinoita sekä lyhyitä kohtauksia yleisön antamien sanojen perusteella.

Niina Lahtisen mukaan improvisaation tekeminen ei ole kovin vaikeaa. Siinä on oma jännityksensä sekä haasteellisuutensa, mutta se on hyvin palkitsevaa. Näyttelijä ei voi koskaan ennalta tietää mitä tuleman pitää ja välillä iskee epätoivon hetkiä, jotka kuitenkin kääntyvät yleensä hyvän olon tunteeseen selviämisestä.

Kolmikko ei ollut aikaisemmin tehnyt yhdessä improvisaatio-esityksiä. Niina ja Jaana ovat tehneet yhdessä elokuvaa. Miitta ja Niina tuntevat toisensa YleLeaks -ohjelman kautta. Näyttelijät taituroivat loistavasti läpi esityksen luomalla mm. vasaran ja uuninluukun välisestä rakkaustarinasta kertovan laulun sekä erilaisilla tunnetiloilla lastatun hissimatkan  Hjallis Harkimon sekä Audi-miehen kera.

Miitta sai aikaan isot naurun purskahdukset laulaessaan Levi-aiheisen talon ostamisesta kertovan laulelman. Jaanan mahtava eläytyminen eri tunnetiloihin sekä Niinan riihimäkeläis-sutkautukset sekä vaikuttava kaatumatautikohtaus jäivät illasta hyvin mieleen.

Niina Lahtisen voi nähdä pikapuoliin televisiossa improvisaatioon perustuvassa Vino Show-ohjelmassa yhdessä Ville Virtasen, Minttu Mustakallion sekä Eero Ritalan kanssa. Lisäksi Niinalla on tekeillä käsikirjoituksia mm. Star Show-sarjaan. Suositun Siskonpeti-sarjan toisen tuotantokauden jaksoja aletaan kuvata ensi keväänä.

Hymyssä suin huomiseen tältä erää viimeiseen festipäivään!

terveisin, Tutta Periviita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti