sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Mau-ahtavaa!



”Mau-ahtavaa nähdä teidät kaikki” tervehti Katti Matikainen yleisöään Kittilän lukion salissa viimeisenä festipäivänä. Ilahduttavan suuri määrä lapsiperheitä saapui seuraamaan Katti Matikaisen sekä Nakkirakin tarinatuokiota. Ei aikaakaan kun pikkuväki yleisössä alkoi kiljahdella naurusta Matikaisen etsiessä piilossa ollutta ystäväänsä.

”On armas mulle aallon tie, kun veet tyrskyvät…” lauloi Katti purjelaivallaan seilatessaan. Pian löytyi vedestä jotakin outoa: lasinen pullo, jonka sisältä löytyi viesti. Ryppyisessä paperissa luki, että Linnea linnanneito ja onnenkukka kaipaavat pelastajaa. Yhdessä tuumin Matikainen ja Nakkirakki lähtevät urheina ja päättäväisinä pelastusoperaatioon. Lapset saivat osallistua seikkailun toteutukseen huutamalla neuvoja. Tarina muotoutui siis yhteispelillä. Tarina päättyi onnellisesti, vaikkakin matkan varrella tapahtui kaikennäköisiä kommelluksia kuten veneestä putoaminen.

Silja Sillanpään luoma Katti Matikainen hahmo ilahdutti festeillä nyt toista kertaa. Omapäinen, kärsimätön sekä utelias kissa on riemustuttanut pienempää väkeä jo kymmenen vuotta. Hahmo sai alkunsa Pikku Kakkosen postiosuudesta, kun Silja alkoi kertoa juttuja Katti Matikaisen toilailuista apunaan lapsen piirtämä pahvinen kissa. Silja pyysi lisää piirustuksia ja niin tarina aina vain jatkui. Lopulta veikeä katti sai oman ohjelmansa ja samoihin aikoihin ilmestyi myös Reissukissa Katti Matikainen-kirja.

Silja kiertää hahmonsa kanssa vaihtelevalla tahdilla Suomea ja valikoi mieluusti paikaksi juuri Staalon teatterifestien kaltaisia kulttuuritapahtumia. Ensi vuonna kuvataan uusia jaksoja televisioon ja ne esitetään myös ensi vuoden puolella. Katti Matikainen seikkailee tuolloin kirjallisuusaiheisissa tarinoissa. Jäämme innolla odottamaan!

 Hups, Katti Matikainen ja Nakkirakki ehtivät karata luokan puolelle ;)

satuilevin terveisin Tutta Periviita

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti