lauantai 12. syyskuuta 2015

95 % draamaa, 5 % improvisaatiota

Martti Suosalon ja Mika Nuojuan Kiviä taskussa -esitykseen oli jo ennen festien alkua paljon kysyntää. Meilläkin oli suurta mielenkiintoa esitystä kohtaan, ja takahuoneessa jopa vähän vitsailtiin, että olivatko odotukset nousemassa liian suuriksi?

Samuel juontamassa.

Samuel juonsi Kiviä taskussa -esityksen lavalle. Marie Jonesin Irlantiin sijoittuvan teoksen suomalaisversio istui Levitorioon kuin nakutettu. Asiaa varmasti auttoi sekin, että Martti Suosalo ja Mika Nuojua ovat esittäneet Kiviä taskussa jo 13 vuoden ajan. Tänään nähtiin järjestyksessä 601. esitys.
Näytelmä teki ennätyksen  kuluvan viikon torstaina Helsingin kaupunginteatterissa: se on pisimpään Suomessa esitetty näytelmä, joka on myynyt joka kerta loppuun. Loppuunmyyty se oli tänäänkin. Koko kuluva syksy Helsingissä on loppuunmyyty. Näyttelijät pohtivat ennen esitystä, että kuinka moni tänään Levi Summitin katsomossa on paikallisia ja kuinka moni on Helsingistä asti tullut katsomaan, kun siellä ei tahdo lippuja saada millään. Heti huomenna esityksen voi kokea Kemissä. Suosalo ja Nuojua kertoivatkin kiertävänsä mielellään esityksen kanssa.

Molemmat ovat freelancereita työssään ja kehittävät mielellään itselleen uusia proggiksia. Aiheet niihin valitaan yleismaailmallisesti, koska ajankohtaiset aiheet eivät enää ole ajankohtaisia vuoden päästä.
Esitys tuntui sopivan nykyhetkeen ja tunnelma salissa oli rento. Nauramiselta ei voinut välttyä ja yleisökin pääsi osallistumaan esitykseen. Olimme äimän käkenä kuinka erilaisilla puhetyyleillä, äänenpainoilla ja kehon asennoilla pystyy muuntautumaan mitä erilaisimpiin rooleihin!
Mika Nuojua ja Martti Suosalo.

Markkinointitiimillä oli mahdollisuus haastatella näyttelijöitä. Suosalo oli aiemmin kuullut Staalon teatterifesteistä, mutta on tänä vuonna ensimmäistä kertaa esiintymässä festeillä. Hän on esiintynyt muutaman kerran aiemminkin Summitin lavalla mm. Luolamies-monologillaan. Nuojua oli ensimmäistä kertaa esiintymässä Levillä ja siten myös hän teki Staalon teatterifesti -depyyttinsä. Fiilikset ennen esiintymistä olivat hyvät.
Hetki ennen esitystä

Näyttelijät eivät ole kyllästyneet esitykseen, sillä esitys perustuu mielikuvitukseen ja leikkiin. Esitykset ovat myös erilaisia toisistaan, koska parissa kohtaa pääsee soveltamaan. 95% on draamaa, mutta viimeiset 5% on puhdasta improvisaatiota. Aktiivisuus on näyttelijäntyössä tärkeää ja luovuus on suositeltavaa. Suosalo ja Nuojua saavat inspiraatiota elämän tarkkailemisesta eri näkövinkkeleistä.

Mika Nuojualla seuraavat produktiot ovat Oulun kaupunginteatterissa. Martti Suosalon taitavaa näyttelijän työtä voimme seurata televisiosta ensi helmikuussa eetteriin tulevassa Tappajan näköinen mies -sarjassa. Kiviä taskussa-näytelmä jatkaa voittokulkuaan vielä ainakin seuraavat kaksi vuotta, joista heillä on sopimus Helsingin kaupunginteatterin kanssa.


Esitys täytti varmasti kaikkien odotukset ja enemmänkin. Toivottavasti näemme Martti Suosalon ja Mika Nuojuan Levillä uudestaan!

Festiterveisin,
Asta, Tutta ja Samuel


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti