torstai 10. syyskuuta 2015

”Tunturille jään” - musiikin ja taiteen lumoa Särestössä

Taideseura Staalo järjesti tunnelmalliset avajaiset Särestössä. Anne Koskamon ”Kittilän murthella” pitämä opastuskierros museon juhlanäyttelyssä loi pohjaa ihailla luonnon omaa ”Ruska-taidenäyttelyä” Ateljeen ikkunoista.
Festiläinen Hanna

Lipunmyynti Festien tapaan

Ihana syysilma helli avajaisyleisöä

Vanhan Särestön kellokokoelmaa

Kierroksen jälkeen yleisölle tarjottiin kakkukahvit taidemuseon taianomaisessa pihapiirissä. Matkalla kohti Ateljeeta sai ihailla Raisa Raekallion sekä Misha del Valin yhteistä maalaamista. Liisa Palosaari istuskeli Ateljeen edessä ja maalaili käsitekniikalla omaa tauluaan.

Musiikin ja runojen vuoropuhelua yleisö kuunteli haltioituneena. Elina Alatörmäsen ja Marika Salmisen äänet soivat kauniisti yhdessä ja erikseen. Illan esitykset pohjautuivat Staalon harrastelija-säveltäjien laulukirjoihin Laulu Siula I ja Laulu Siula II. Laulut oli sovitettu uudelleen ja ohjelmistossa oli mm. lauluja keskiyön auringosta, Ounasjoesta, pohjoisesta tuulesta ja tuntureista.

Yllätyskin koettiin: musisoimassa olivat mukana Tuubakimalaiset eli Harri Lidsle (tuuba), Miikka Kallio (piano) ja Mikael Saari (kitara). He tulevat esiintymään Festeillä vielä sunnuntaina Kittilän koulukeskuksessa koko perheen esityksessä yhdessä Kari ”Snuupi” Sunnelan sekä nuorten sirkuslaisten kanssa. Vink vink, jos ja kun ihastuit heidän taiturointiinsa!

Esityksen täydensi Anja Sirkan ja Pirkko Palosaaren eläytyvä runonlausunta. Tekstien innoittajana oli Lapin luonto.

Raisa Raekallio ja Misha del Val

Reijo Raekallio maalasi akvarelleja musiikin ja runojen inspiroimana. Yleisö pääsi seuraamaan alusta asti taulujen valmistumista. Sitä työntekoa olisi voinut katsella vaikka kuinka pitkään. Ihailtavaa oli seurata todellisen ammattilaisen siveltimen vetoja – vaivattoman ja helponnäköistä. Taulujen aiheena olivat mm. kuukkelit sekä tunturimaisema.

Tämän paremmin eivät kahdeksannet Festit olisi voineet alkaa!

festiterveisin, Tutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti