keskiviikko 2. syyskuuta 2015

"Kyse on itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on ja uskalluksesta olla onnellinen!"


Sanna Saarijärvi odottaa esiintymistään Staalon teatterifesteillä. Kittilä ja Levi ovat hänelle rakkaita ja tuttuja paikkoja ja monia muistoja tulvii mieleen luonnosta ja maisemista lasketellen ja hiihdellen. Minulla oli ilo haastatella häntä ja kuulla fiiliksiä Kilon paloina -esityksestä yleensä sekä hänen kuulumisiaan muutenkin.

 Sanna on ollut näyttelijäkiinnityksellä Helsingin Kaupunginteatterissa vuodesta 1993.  Hän jäi virkavapaalle loppuvuodesta 2013, mikä antoi mahdollisuuden perheelle viettää pidemmän aikaa Yhdysvalloissa. Tytär Fanny aloitti koulutiensä, mikä oli isoin syy virkavapauden hakemiselle. Näihin aikoihin Anu Hälvä Sallinen, Sannan ystävä, otti yhteyttä Anne Saastamoisen käsikirjoittaman monologin ”Kilon paloina” innoittamana ja ehdotti yhteistyötä. Ensin Sanna epäröi hieman, sillä yksin lavalla oleminen kauhistutti. Mutta uskallus mennä omalle epämukavuusalueelle päihitti pelon ja Sanna ihastui hauskaan ja koskettavaan tarinaan. Myös nopea samaistuminen roolihenkilö Tiinaan auttoi. Yhdessä Anun kanssa he dramatisoivat tekstiä Sannalle sopivaksi ja monologin kaikki laulut menivät vaihtoon. Kitaristiksi pyydettiin Altti Uhlenius, jonka kanssa Sanna on tehnyt aiemminkin laulukeikkaa. Tässä näytelmässä lauluilla ja ylipäänsä musiikilla on iso osuus.

Kilon paloina ensi-ilta oli viime vuonna ja Sanna on kiertänyt monologin kanssa mm. Hämeenlinnan teatterissa, Teatteri Vantaassa, Kerava-salissa sekä Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Menneenä kesänä Sanna näytteli Pirunpellon Piikua Riihivuori Areenalla ja siellä estradille pääsi myös ”Kilon paloina”.

Elämänmakuinen tarina aivan tavallisesta Tiinasta ulkonäköpaineineen ja ikuisine laihdutuksineen on hurmannut kaiken ikäiset ja kokoiset naiset ja miehetkin. Niinpä Sanna on jatkanut virkavapauttaan ja Anne Saastamoiselta on tilattu uusi näytelmä näyttelijäystävänsä Miia Nuutilan kanssa. Muusikkona mukana jatkaa Altti ja uutuuskomedian harjoitukset ovat jo alkaneet. Ystävyydestä, naiseudesta ja elämästä kertovan ”Hyvässä nousussa” –esityksen ensi-ilta on pikkujoulukaudella.

Sanna on viimeksi näytellyt Levillä kymmenisen vuotta sitten Marian kappelissa joulunäytelmässä Marian roolia. Joosefina oli muuten eräs Eicca Toppinen, joka sellolla säesti Heinillä härkien kaukalon Sannan laulaessa. Olisinpa ollut siellä!

Lopuksi vielä Sannan terveiset festiyleisölle: ”Toivottavasti yleisö nauttii teatterifestivaalin hienosta tarjonnasta! Kiviä taskussa on huikea näytelmä, olen nähnyt sen kahdesti, mutta uskon yleisön myös nauttivan Kilon paloina näytelmästä joten tulkaahan porukalla katsomaan!!”

Minä uskon myös, että yleisö pitää ”Kilon paloina”-näytelmästä ja sen ihanasta esittäjästä. Sanna, sydämellisesti tervetuloa Staalon teatterifesteille!

terveisin, Tutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti