sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tuubakimalainen urakoi ja hurmasi Festeillä

Tuubakimalainen on kiertänyt Kittilässä aikaisemminkin mm. päiväkodeissa ja kouluissa. Lisäksi duo vieraili keväällä Kittilän kulttuuriviikoilla yhdessä Miina Äkkijyrkän kanssa järjestäen poikkitaiteellisen työpajan. Tällä kertaa Festeillä Tuubakimalaisen vakiduon Harri Lidslen (tuuba) ja Miikka Kallion (piano) lisäksi kokoonpanossa oli mukana myös Mikael Saari (laulu, kitara).

Tyylilajikseen Tuubakimalainen ilmoittaa: "Lastenkonsertti, joka taipuu myös hyväntuulisille aikuisille". Hyväntuulisia aikuisia oli aplodeista päätellen kosolti jo Festien avajaisissa, joissa yllätyksenä yleisölle trio esiintyi yhdessä Marika Salmisen ja Elina Alatörmäsen kanssa. Yleisö hullaantui avajaisissa täysin. Paikalla olleista moni osti valmiiksi lipun myös sunnuntain esitykseen, jossa kyseessä oli komediallinen show yhdessä Kari "Snuupi" Sunnelan, Heli Mäclin sekä sirkusnuorten kanssa. Tuubakimalaiset esiintyivät myös perjantaina Festeillä. Tuolloin he olivat mukana Harrastajateatteri Staalon Päiviön painajainen -esityksen bändissä.
Miikka Kallio, Harri Lidsle ja Mikael Saari

Sunnuntaina äänistä ja valoista vastasi Petteri Pääkkö
Tuubakimalaisen esitykset ovat oivia höllentämään raja-aitaa klassisen ja populaarimman musiikin välillä. Sunnuntaina Kino Ylärissä kuultiin mm. Howard Blaken säveltämä Walking in the Air sekä Robbie Williamsin hitti Let me entertain you. Pink panther teemamusiikki vauhditti sirkuslaisten akrobatia-esitystä.

                                                         

Rento tunnelma, soittamisen riemu, korkea taitotaso sekä huumorin sävyttämä ulosanti ovat aseita, jotka uppoavat monenlaiseen kuulijaan. Ei ihme, että "Tuubisten" esitykset puhuttivat jälkikäteen positiivisella tavalla paljon.

Sunnuntain koko perheen sirkus-show oli viihdyttävä ja jännittävä. Huumoria esityksessä oli paljon ja mukana oli tuttuja sirkusnumeroita. Yllätysesiintyjinä nähtiin taikuri Tuomo Körkkö sekä jonglöööri, Agit-Cirk sirkusryhmän perustajajäsen  Sakari Männistö. Kahden taiteenlajin yhdistäminen yhteiseksi show:ksi toimi todella hyvin. Kokonaisuus oli viihdyttävä ja yleisö huokaili jännitysestä ja ihastuksesta. On se hienoa, että kunnan kulttuurisihteeri Marika Salminen löytää tällaisia esityksiä Festiyleisön ihailtavaksi.
Tähän elämykseen oli hyvä päättää Staalon teatterifestit vuosimallia 2015.

festiterveisin,
Samuel, Asta, Janita ja Tutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti