lauantai 12. syyskuuta 2015

Keltainen pallo hurmasi ja herätti ajatuksia

Kittilän nuorisoteatteri Kitinä esiintyi Levi Summitissa lauantaina. Esityksenä heillä oli Keltainen pallo eli suomalainen yksinäisyys. Ohjaajana ja dramatisoijana toimii Tiina Puljujärvi. Esityksen juontajana oli markkinointitiimimme Samuel.

Mielestämme esitys oli hurmaava ja nuorisolle sekä nuorisoteatterille hyvin sopiva. Mahtavasti vedetty! :) Naurua riitti yleisössä koko esityksen läpi, mutta samoin myös vakavia hiljaisia hetkiä. Esitys käsitteli erilaisia ihmisten rooleja kuten rehellinen työmies, yksinhuoltajaäiti, Lapin tyttö, katkera vanhus ja pissis. Esityksen jälkeen jäi tunne siitä kuinka on tärkeää olla oma itsensä rohkeasti, eikä käyttäytyä jonkin roolin mukaan tai niin kuin sinun oletetaan käyttäytyvän. Esitys oli siis mielestämme hyvinkin ajatuksia herättävä.


Saimme haastatella Tiina Puljujärveä ennen esitystä ja hän kertoi kuinka tärkeää ryhmän sisäinen luottamus on jännityksen vähentämiseksi ja muutenkin sujuvan esiintymisen varmistamiseksi vaikka heillä ilmapiiri ennen esitystä olikin rento kuten yleensä. Puljujärveä inspiroi innostuneet ja uskaliaat teatterin tekijät. Teatterin tarkoitus harrastuksena on hänen mielestään, olla vapauttavaa ja rentoa, jossa ei tarvitse olla kunnolla kuten esimerkiksi koulussa. Hänestä myös improvisaation taito on tärkeä taito, sillä tarkkoja vuorosanoja heillä ei esityksissä ole.


Kitinällä on myös tulevaisuuden suunnitelmia, jotka lähtevät käyntiin jo melkein heti Staalon teatterifestien jälkeen. Tietoa näistä suunnitelmista julkaistaan varmasti myöhemmin.


Mukavia festejä kaikille toivottaen,
Janita, Asta, Samuel ja Tutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti